Bardakta havuçlu, kremalı kek
Malzemeler;
2 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
1 paket margarin
Soyulmuş ve rendelenmiş 1 çorba kaşığı taze zencefil
1.5 su bardağı un
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı yemek sodası
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kayısı reçeli
Yaklaşık 4 su bardağı rendelenmiş havuç
Kreması için:
455gr. krem peynir
1 su bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı portakal rendesi
1 tutam tuz
1 su bardağı krema
Kremanın hazırlanışı:
Pürüzsüz kalana kadar krem peyniri çırpın. Pudra şekeri, tuz, portakal rendesini ilave edip tekrar çırpın. En son kremayı ilave ederek hemen kullanın.
Kekin hazırlanışı:
Fırını 350 derecede ısıtın. Fırın tepsisine kek yapışmayacak şekilde hafif yağlayın. Derin bir kapta margarini, şekeri, zencefil ve yumurtayı çırpın. Başka bir kapta un, yemek sodası, kabartma tozunu, tarçın ve tuzu karıştırın. İsteğe göre yine zencefil kullanabilirsiniz. Karışımın içerisine daha önce rendelediğiniz havuçları ekleyin. Tekrar çırpın. İki karışımı bir araya getirerek kek kıvamına gelene kadar çırpın.
Daha önce yağladığınız tepsinin içerisine kek karışımını dökün. 350 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Kürdan yardımı ile kekinizi kontrol ettikten sonra fırından çıkarın. 15-20 dakika soğutmaya bırakın.
Bardağınızın ağzına uygun şekilde dilimli çember yardımıyla kekinizi yuvarlak parçalara ayırın. Önceden hazırladığınız bardakların dibine 2 yemek kaşığı kayısı reçelini ekleyin. Üzerine bir yemek kaşığı krema, iki yuvarlak dilimli kek parçasını ilave edin.
İsteğe göre üzerini süsleyebilirsiniz.
Kaynak: marthastewart.com