Cevizli tart tarifi
Cevizli tart tarifi, cevizin çikolata ile buluştuğu ve mis gibi kızardığı bir lezzet...
Malzemeler
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı toz şeker
- 150 gram tereyağı
- 3 adet yumurta
- Bir tutam tuz
İç malzemesi için:
- 150 gram toz ceviz
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 adet limonun suyu
Üzeri için:
- 200 gram bitter çikolata
Süslemek için:
- Rendelenmiş bitter ve sütlü çikolata
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini derin bir kaba alın ve yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru strech filme sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Daha sonra hamuru merdane ile açın ve 26 cm çapındaki tart kalıbına yerleştirin.
İç malzemesi için tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Cevizli harcı hamurun içine yayın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
Tart soğuyunca üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile kaplayın.
Rendelenmiş çikolata ile süsleyerek servis edebilirsiniz.