Pastane usulü pasta keki

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı un

yarım paket kabartma tozu

pastane-usulu-pasta-keki

Kakaolu pandispanyanın yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın (3-4 dakika)

Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve karışana kadar çırpın.

Yağlanıp unlanmış aliminyum veya teflon tepsiye dökün.

Yalnız tepsinin kenar kısımlarını yağlamayın.

Hamuru tepsiye döküp yayın ve bir kaç kez sert bir zemine vurun ki düzlensin hava kabarcıkları çıksın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına koyun.

Kabarmaya başlayınca ısıyı 150 dereceye düşürün.

Yaklaşık 20 dakika sonra pandispanyanız pişmiş olacaktır.