Kabaklı kek tarifi
Hem kek olsun hem tuzlu olsun diyorsanız bu tarif tam size göre! Kabaklı kek tarifi, kabak sevmeyenleri bile tadına hayran bırakacak.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 adet orta boy kabak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 dal maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 2 su bardağı beyaz peynir ya da lor peyniri
- Tuz ve nane
- İsteğe göre pul biber
Hazırlanışı
Geniş bir kapta yumurtaları, sıvı yağı ve yoğurdu çırpın.
Ardından un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kabakları yıkayın, rendeleyin ve suyunu süzün.
Yeşillikleri ince ince doğrayın.
Peyniri, yeşillikleri karışıma ilave edin ve baharatlarla tatlandırın.
Bir kek kalıbını hafif yağlayın, içerisine harcı aktarın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin ve sevdiklerinizle paylaşın.
Afiyet olsun.