Cevizli limonlu kek tarifi
Cevizli limonlu kek tarifi, hem pratik hem de tadı damağınızda kalacak bir lezzet.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet limon
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz
- Alabildiği kadar un
Hazırlanışı:
Cevizlerin kabuklarını kırıp temizleyin ve çok fazla toz haline getirmeden robottan geçirin.
Limonun kabuğunu rendeleyin.
Geniş bir kabın içerisine 2 adet yumurtayı kırıp iyice çırpın.
Yumurtaların ardından 1 su bardağı şekeri ilave edin ve şekerler eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Şeker eridikten sonra 1 su bardağı sıvıyağı ve 1 su bardağı sütü ilave ederek tekrar çırpın.
Ardından rendelenmiş limon kabuğunu ve ceviz içini ekleyerek karıştırın.
Daha sonra çok sert bir hamur olmayacak şekilde yeteri kadar un ilave edin.
1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ilave edip iyice karıştırın.
Yağladığınız fırın tepsisine karışımı dökün ve 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin.
Soğuduktan servis edebilirsiniz.