Gülsuyu kremalı limonlu tart

Gülsuyu kremalı limonlu tart, lezzetinin yanısıra mis gibi kokusu ve pişmiş armutların muhteşem görüntüsüyle konuklarınızın size müdavim olmasına sebep olacak farklı bir lezzet.

gulsuyu-kremali-elmali-tart

Malzemeler:

Tart için:

- 340 gr. un

- 170 gr. tuzsuz terayağı(küp şeklinde kesilmiş)

- 2 yemek kaşığı limon suyu

- 15 gr. pudra şekeri

- 8 adet yeşil kakule

- 1 kr. armut

- 1 çay kaşığı gül suyu

- 1 çay kaşığı süt

Gül sulu krema için:

- 70 gr. krema

- 1 çay kaşığı gül suyu

- 1 1/2 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

1- Bir yemek robotunun içine un ve bir tutam tuz koyun. Tereyağını ekleyin ve kademeli çevirmelerle kırıntılı bir hamur elde edin. Ardından hamuru bir karıştırma kabına alın ve yeterince soğuk su ekleyerek çatalla karıştırmaya başlayın. Unlu bir yüzeye alarak hafifçe yoğurun.

2- Pişirme kağıdı açın ve üzerine 20 cm. çapında bir tart dairesi yerleştirin. Hamuru ikiye bölün. Bir parçayı alarak, altında pişirme kağıdı olan tart dairesine yerleştirin ve 30 dakika soğutun.

3- Kalan hamuru alarak 23 cm.lik bir daire kesin. Bu hamuru pişirme kağıdı olan bir tabağın üzerine alın ve tabak ile birlikte soğutun.

4- Limon suyu ve şekeri geniş bir sos kabına alın. Armutların kabuğunu soyun, dörde bölün ve orta kesimlerini ayıklayın. Ardından parçalara bölün ve limonlu suya bırakın. Kısık ateşin üzerine alın. Kabarcıklar görülmeye başladığı andan itibaren 6 dakika boyunca kaynatın. Armutları ateşten alın, suyu bir elekten geçirin ardından yine sos kabına dökün. Suya bu kez kakule ve gül suyunu ekleyin ve yapışkan bir şurup halini alana kadar 5 dakika kaynatın. Karışıma armutları ekleyin ve soğumaya bırakın.

6- Fırını 200 santigrad dereceye ayarlayın. Soğumuş olan tartın üst hamuruna şekiller yapın. Tartın tabanını armutlarla doldurun. Tartın kenarlarını süt ile hafifçe fırçalayın ve üst hamuru üzerine kapatın. Bir çay kaşığının sapını kullanarak, köşeleri kapatın. Ardından fazla hamuru kesin. Tartın üzeri altın rengine gelene ve çıtır olana kadar 50 dakika fırında pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tart dairesini çıkarıp soğumaya bırakın.

7- Soğuduktan sonra, kremanın içerisine limon ve gül suyu ekleyerek karıştırın. Tartın üzerini krema ile kaplayın. Gülsuyu kremalı limonlu tart servise hazır.

Fotoğraf Kaynak: Pinterest