Haşhaşlı ıslak kek

Her zaman hazırlayabileceğiniz haşhaşlı ıslak kek, beklenmedik greyfurt lezzetiyle konuklarınızın damak tadına hitap edecek. Üstelik uzun süre ıslaklığını koruyor...

Hashasli-islak-kek-tarifi

Malzemeler:

- 1,5 bardak un

- 2 çay kaşığı kabartma tozu

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı rendelenmiş greyfurt kabuğu

- 1 bardak toz şeker

- 2 büyük yumurta

- 1/3 bardak mısırözü yağı

- 1 çay kaşığı vanilya özü

- 1 bardak ve 1 yemek kaşığı yoğurt

- 8 yemek kaşığı taze greyfurt suyu

- 1 çay kaşığı haşhaş tohumu

- 1/2 bardak pudra şekeri

Yapılışı:

Haşhaşlı ıslak keki yapmadan önce fırını 180 dereceye ısıtın.

22x12 santimetre ölçülerindeki bir kek kalıbının içine parşömen kağıdı döşeyin ve üzerine yapışmayan spreyden sıkın.

Parşömen kağıdının kalıbın yanlarından taşması gerektiğini unutmayın. Ardından orta büyüklükte bir kapta un, kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın.

Ellerinizi kullanarak rendelenmiş greyfurt kabuklarını toz şeker ile büyük bir kap içinde karıştırmaya başlayın.

Karıştırma işlemini şeker yapışmaya ve greyfurt kabuklarının kokusu gelmeye başlayana kadar 1 dakika sürdürün.

Ardından karışıma yumurtaları, yağı ve vanilyayı ekleyin ve yaklaşık 4 dakika boyunca elektrikli mikserde yüksek devirde karıştırın.

Karışımın yoğunlaştığını göreceksiniz. Mikserin hızını orta seviyeye yavaşlatın ve tüm kuru malzemeleri karıştırın.

Sonra karışıma 1 bardak yoğurdu ekleyin. Son olarak kalan tüm kuru malzemeleri, 5 yemek kaşığı greyfurt suyunu ve 1 çay kaşığı haşhaş tohumunu karışıma ekleyin. Karışımı hazırladığınız kalıba dökün.

Karışımı önceden ısıttığınız fırında 30- 35 dakika altın rengini alana kadar pişirin. Pişirme işlemi bittikten sonra keki fırından çıkartın. Kekin üzerine delikler açarak kalan 3 yemek kaşığı greyfurt suyunu fırça yardımı ile üzerine sürün. 15 dakika beklemeye alın, ardından bıçak yardımıyla kenarlardan parşömen kağıdıyla birlikte keki kalıptan çıkartın. Parşömeni kekten ayırın ve tamamen soğumasını bekleyin.

Pudra şekeri, kalan 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı su ve bir tutam tuzu orta büyüklükte bir kapta çırpın. Karışım yumuşak bir hal aldıktan sonra kekin üzerine dökün. Kalan haşhaş tohumlarını üzerine serpin ve 30 dakika beklemeye alın. İşte her şey hazır... Keki hava almayan bir kapta 3 gün boyunca ıslaklığıyla birlikte saklayabilirsiniz.

Kahvaltılık yulaflı bar tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: bonappetit.com