Kahvaltılık yulaflı barlar

Kahvaltı bir ailenin en önemli öğünlerinden biri. Hafta içi yoğunluğunda sabah kahvaltısına vakit olmadığında, besleyici değeri yüksek ve sağlıklı bir öğün için kahvaltılık yulaflı barlar vazgeçilmeziniz olacak.

yulafli-bar-tarifi

Malzemeler

- 2 su bardağı yulaf

- 1 su bardağı kepekli un

- 2 çay kaşığı tarçın

- 1 çay kaşığı kabartma tozu

- 1/4 çay kaşığı tuz

- 2 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi

- 1/2 su bardağı elma

- 1 büyük yumurta

- 1 çay kaşığı vanilya ekstresi

- 1/2 büyük muz doğranmış

- 1/4 su bardağı şekersiz Hindistan cevizi

yulafli-bar

Hazırlanışı:

Fırınınızı 190 dereceye getirin.

Pişirme kabına ince bir tabaka halinde margarin yada tercihinize göre tereyağı sürün.

Bir kapta, yulaf, tam buğday unu, tarçın, kabartma tozu ve tuz ile karıştırın. Ayrı geniş bir kapta, süt, elma, yumurta, bal, fıstık ezmesi ve vanilyayı ekleyip tamamen karıştığına emin oluncaya kadar çırpın.

Islak karışımın içine kuru karışımı da ekleyerek tüm malzemeyi iyice bütünleşene ve yoğunlaşana kadar karıştırın. Karışım biraz sıvı görünecek fazla yoğunlaşmayacaktır.

Sonrasında ufak ufak parçalara bölerek muzu ve kabartma tozunu ekleyin son bir kez karıştırıp üzerine hindistancevizi serperek fırına verin.

30 -35 dakika içerisinde bir kürdanı yulaf barınızın pişip pişmediğini kontrol etmek için ortasına batırın ve istediğiniz kıvamda ise fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuduğunda dikdörtgen parçalar halinde kesin.

Fotoğraf kaynak: thismamaloves.com

Mayalı sade poğaça tarifi için tıklayın