Portakallı ıslak kek tarifi

Portakallı ıslak kek tarifi, kış günleri için harika bir atıştırmalık olabilir. Bir bardak çayın yanında mis gibi kokan portakallı ıslak keke kim hayır diyebilir ki?

portakalli-islak-kek

Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- Yarım su bardağı toz şeker

- Yarım su bardağı sıvı yağ

- 1/3 su bardağı yoğurt

- 1/3 su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 1 paket vanilya

- 2 su bardağı un

Sosu için:

- 1 su bardağı kadar toz şeker

- 1 su bardağı su

- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

Üzeri İçin:

- 1 adet portakalın kabuğunun rendesi

Hazırlanışı:

Kek sosu malzemelerini bir tencerenin içerisine koyun ve karıştırarak kaynatın.

Ardından soğumaya bırakın.

Kek için; şeker ve yumurtaları köpürene kadar çırpın.

Sırasıyla kabartma tozu, vanilya ve unu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika kadar dinlendirin.

Daha sonra soğuyan sosu üzerine gezdirerek dökün.

Kekin sosu çektikten sonra servis edin.

Afiyet olsun.