Kirazlı ve şeftalili kek tarifi

Kek tarifleri arasında hem en tatlısı hem de en güzeli olan kirazlı ve şeftalili kek ile sevdiklerinize özel sürprizler yapın.

kirazli-seftalili-kek

Malzemeler:

- 2 adet yumurta

- 4 çorba kaşığı un (65 gr)

- 3 çorba kaşığı patates nişastası

- 3 çorba kaşığı soğuk su

- Yarım paket kabartma tozu

- 1 limonun rendelenmiş kabuğu

- 4 çorba kaşığı light reçel

- 3 şeftali ve 10 adet kiraz

Hazırlanışı:

Yumurtaların sarılarını ayırın ve 3 kaşık soğuk su ile çırpın.

Ardından un, nişasta, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın.

Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halinde çırpın ve karışıma azar azar yedirerek ilave edin. 24 cm çapındaki bir fırın kalıbını alüminyum folyoyla kaplayıp karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kekin ortasını daire şeklinde bir kalıp veya bardak ağzıyla kesin. Kenar kısmından yaprak şeklinde ve eşit büyüklükte oval parçalar kesin.

Kek parçalarının üzerine reçel sürün. Yuvarlak keki servis tabağının ortasına, diğerlerini etrafına çiçek şeklinde yerleştirin. Orta kısma doğranmış kirazları yerleştirin.

Yaprak motifli keklerin üzerine şeftali dilimlerini dizin ve servis yapın.

Afiyet olsun.