Haşhaş ve böğürtlenli kremalı kek

Kekten yapılan pratik pastalar hep acil durumlarda yardıma koşan tatlardır. Pratikliğine rağmen o zor pastalardan rol çalacak bir lezzet olan haşhaşlı kekle yapılan kremalı böğürtlenli pastaya bayılacaksınız.

kremali-bogurtlenli-pasta-1

Malzemeler

KEK

3 yemek kaşığı haşhaş tohumu

1 su bardağı tuzsuz eritilmiş tereyağı

Yarımdan az su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı şekerli vanilin

Dolgu

2 su bardağı krema

1 su bardağı yoğurt

3 yemek kaşığı şekerli vanilin

1 su bardağı krem şanti

Yarım su bardağı ahududu

Yarım su bardağı çilek

kremali-bogurtlenli-pasta-02

HAZIRLANIŞI

Kek için önceden fırınınızı 170 dereceye ayarlayın. Yağsız bir tavada haşhaş tohumlarını biraz kavurup soğumaya bırakın. Aynı şekilde tereyağını eritin ve soğumaya bırakın. Bir kapta önce un ve kabartma tozunu karıştırıp sonrasında yumurta, şeker ve şekerli vanilini ekleyin, mikserle karıştırın. Son olarak erittiğiniz tereyağı ve haşhaş tohumlarını ekleyip bir kez daha karıştırın. Yağladığınız yuvarlak bir tepsiye dökerek fırına verin. Buradaki önemli nokta hamurunuzu üçe bölerek fırına verecek olmanız. Elinizde üç dilim yuvarlak kek olacak. Her bir kekin pişme süresi 20 dakika sürüyor. Dolgu kısmı için ayırdığınız malzemeleri bir kasede karıştırarak her kek diliminin arasını krema ve böğürtlenler ile süslemek kalıyor. Servis etmeden önce bir saat buzdolabında bekletin.

Fotoğraf Kaynak: decor8blog.com