Havuçlu Kapkek Tarifi
HAVUÇLU KAPKEK TARİFİ
Malzemeler
- 3 adet yumurta (adedi 75 gr.lık)
- 1 su bardağı + 1/3 (bir bardağın üçte biri) su bardağı şeker ( 290 gr.)
- 1 çay bardağı rafine zeytinyağı
- 1.5 çay bardağı ceviz (140 gr.) (fındık da olur)
- 1 büyük havuç (140 gr.)
- 2 su bardağı un (300 gr.)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
- 2 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
- Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
- Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
- Kapkek kalıplarına döküp 190 derecelik fırına sürün.
- Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
- Üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
- Pişen kekin üzerine pudra şekeri serpin.