Havuçlu Kapkek Tarifi

13558152594_3916670258

HAVUÇLU KAPKEK TARİFİ

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (adedi 75 gr.lık)
  • 1 su bardağı + 1/3 (bir bardağın üçte biri) su bardağı şeker ( 290 gr.)
  • 1 çay bardağı rafine zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı ceviz (140 gr.) (fındık da olur)
  • 1 büyük havuç (140 gr.)
  • 2 su bardağı un (300 gr.)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
  • 2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
  • Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
  • Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Kapkek kalıplarına döküp 190 derecelik fırına sürün.
  • Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
  • Üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Pişen kekin üzerine pudra şekeri serpin.