Çilekli cheesecake tarifi

Çilekli cheesecake mis gibi kokusu ve tadıyla yaz mevsiminin en lezzetli tariflerinden.

cileklicheescaketaifi

Çilekli cheesecake için malzemeler: (26 cm'lik kelepçeli kalıp için)

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

- 300 gr. labne peyniri

- 1 su bardağı süzme yoğurt

- 1 tepeleme yemek kaşığı un

- Bir paket vanilya

Tabanı için:

- 1.5 paket kepekli bisküvi

- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Üzeri için:

- Bir su bardağı çilek püresi

- 2 yemek kaşığı şeker

- 1 silme yemek kaşığı nişasta

Hazırlanışı:

Bisküvileri robottan toz haline gelecek şekilde geçirin.

Ardından tereyağını eritin ve toz haline getirdiğiniz bisküvilere yavaş yavaş ilave ederek harmanlayın.

Kelepçeli kalıbın kenarlarını folyo ile sarın ve dibine yağlı kağıt yerleştirin.

Tereyağlı bisküvi karışımını kalıbın dibine sıkıca bastırarak taban haline getirin.

Ayrı bir kapta şeker ve yumurtayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın. Ardından diğer dolgu malzemelerini de ekleyip tekrar karışana kadar çırpın.

Karışımı bisküvili taban üzerine yerleştirin ve önceden ısıttığınız 160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirin.

Çizkek pişince fırını kapatıp kapağını hafif aralayın. Fırın ılıyana kadar çizkeki içinde bekletin.

Çıkardığınızda ortası pelte gibi sallanıyor olmalı. Daha sonra buzdolabında kesmeye hazır hale gelene kadar bekletin.

Çilek püresi, şeker ve nişastayı bir tencerede karıştırarak pişirin. Çizkekin üzerine dökün. 3-4 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.