Tencerede Portakal Sulu Kek

1224325fgs

Fırın olmadan kek yapılır mı? Hem de bal gibi yapılır  ;)

İşte size Tencerede Portakal Sulu Kek

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağının üçte ikisi oranında zeytinyağı
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tepeli su bardağı un

Üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Hazırlanışı

  • Şeker ve yumurtayı çırpın. Kabartıcılar ve un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. En son kalan malzemeleri ekleyin ve yağlanıp unlanmış yapışmaz tavaya veya tencereye hamuru dökün.
  • Alüminyum folyoyu 3 kat yapıp tavanın altına serin. Uçlarını da tavaya doğru kaldırın.
  • Büyük ocağın en kısım ayarında 40-45 dakika kadar pişirin.
  • Kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiştir.
  • Bir servis tabağı yardımıyla keki tavadan alın.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyet şifa olsun.

NOT: Tavada veya tencerede pişen kekler kakaolu olursa pişmesi daha kolay oluyor. Kakaosuz kekler biraz daha uzun sürede pişiyor.