Tencerede Portakal Sulu Kek
Fırın olmadan kek yapılır mı? Hem de bal gibi yapılır ;)
İşte size Tencerede Portakal Sulu Kek
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 çay bardağının üçte ikisi oranında zeytinyağı
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 tepeli su bardağı un
Üzerine serpmek için: Pudra şekeri
Hazırlanışı
- Şeker ve yumurtayı çırpın. Kabartıcılar ve un haricindeki diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. En son kalan malzemeleri ekleyin ve yağlanıp unlanmış yapışmaz tavaya veya tencereye hamuru dökün.
- Alüminyum folyoyu 3 kat yapıp tavanın altına serin. Uçlarını da tavaya doğru kaldırın.
- Büyük ocağın en kısım ayarında 40-45 dakika kadar pişirin.
- Kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiştir.
- Bir servis tabağı yardımıyla keki tavadan alın.
- Üzerine pudra şekeri serpin.
- Afiyet şifa olsun.
NOT: Tavada veya tencerede pişen kekler kakaolu olursa pişmesi daha kolay oluyor. Kakaosuz kekler biraz daha uzun sürede pişiyor.