Tatlı Patatesli Yumuşacık Kek
Sizlerde benim gibi nemli kek kıvamından hoşlanıyorsanız tatlı patatesi haşlayarak kullanın, malzemelerimizin içerisinde süt veya yoğurt olmamasına rağmen yumşacık nemli bir kek elde ediceksiniz. Daha kuru bir kek istiyorsanız tatlı patatesi çiğ olarak rendenin ince tarafıyla rendeleyerek kekinizi hazırlayabilirsiniz.
MALZEMELER:
* 20 cm. / 8 inch çapında kalıp veya tepsi (ben kelepçeli kalıp kullandım)
*1 orta boy tatlı patates
*1 su bardağı tozşeker
*3/4 su bardağı sıvıyağ
*3 yumurta
KURU MALZEMELER:
*1 tatlı kaşığı vanilya
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu
*1 çay kaşığı karbonat (kekin gözenek gözenek olmasını sağlayarak hamurlaşmasını engeller)
*1 tatlı kaşığı tarçın (tercihe göre)
*1/2 çay kaşığı tuz
*1,5 su bardağı un (elenmiş)
YAPILIŞI:
*Tatlı patatesin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayarak haşlayın, süzün ve püre haline getirin.
*Fırını 350F / 175 derecede ısıtın
*Kuru malzemelerin hepsini birbirine harmanlayın
*Şeker ve yumurtaları köpürtene kadar çırpın
*Tatlı patates püresini ve sıvıyağı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin
* Kuru malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın
*Yağlanmış kek kalıbınıza dökün ve fırına verin
*40-45 dk. pişirin, dilersenin kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz, kürdan kuru çıkmalı.
*Pişen kekinizi kesmeden önce ılınmasını bekleyin
Afiyet olsun.