Sütlü İrmikli Kolay Lokum Tarifi
Lokman Hekim der ki:
Namazda iken kalbini,
İnsanlar arasındayken dilini,
Sofrada iken elini,
Başkalarının evindeyken gözünü muhafaza et!
**********************************
Adına yalancı lokum deselerde, benim gönlüm razı olmadı bu güzelim tatlıya yalancı demeye. Kelli felli lokum işte. Herkes tarif verirde benim tatlı kardeşim Sibel tarif veremez mi? Bal gibi de verir Canım kardeşim Sibel, kendi mutfağında pişirip bize yollamış bu lokumu. Tatlı krizlerine birebirmiş, malzemesi az, yapımı kolaymış. Herkes kolaycacık yapabilirmiş…
YALANCI KOLAY LOKUM TARİFİ
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
Bulamak icin:
- Yeteri kadar hindistan cevizi
Üzeri için:
- Fındık (ceviz, fıstık, bademden birinide kullanabilirsiniz)
Yapılışı:
- Tencereye; şeker, süt ve irmiği koyup tencerenin altını yakıyoruz.
- Resimdeki gibi koyulaşana kadar pişiriyoruz.
- Tencereyi ocaktan aldıktan sonra, ılımasını bekliyoruz.
- Ilıdıktan sonrada istediğimiz şekli verip(kare şeklinde de yapabilirsiniz), hindistan cevizine bulayıp, istediğimiz yemişi ortasına batırıyoruz.
Not: Eğer istenirse içine kırılmış cevizde konabilir. Ya da limon kabuğu rendelenebilir. Ya da tarçın sevenler, biraz tarçın da atabilir. Tamamen keyfinize kalmış.