Bayramın en hafif tatlısı: Muhallebili kadayıf

Hem hamur hem de sütlü tatlı sevenlere özel, muhallebi dolgulu kadayıf tarifi ile bayramınızı şenlendirin.

muhallebilidolgulukadayiftarifi

Tatlı olmadan bayram hiç bayram olur mu? Her ne kadar uzmanlar ağır tatlı yenilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor olsa da, bir dilim muhallebili kadayıftan zarar çıkmaz değil mi? Biz de öyle düşündük ve tarifi sizinle paylaşalım istedik.

Malzemeler:

Kadayıf için:

- 250 gr tel kadayıf

- 40 gr tereyağı

- 16 tane ceviziçi

- Yarım su bardağı esmer şeker

Muhallebisi için:

- 1 litre light süt

- 1 su bardağı tatlandırıcı

- 2 parça damla sakızı

- 1 paket vanilya

- 2 silme yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

Tel kadayıfın tamamını bir tepsiye yayın ve kuruması için birkaç saat bekleyin. Kuruduktan sonra kadayıfları, esmer şekeri ve tereyağı bir tencereye alarak, orta ateşte koyulaşıncaya dek karıştırın. Daha önceden çektiğiniz cevizleri de tencereye ekleyerek 25 dakika kadar daha kavurun.

Süt, un, tatlandırıcı ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyu kıvama ulaşana kadar pişirin. Damla sakızlarını ekleyip, içinde eritin ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

Mikser ile 5 dakika boyunca çırpın. Dikdörtgen bir tepsi ya da borcam içine kadayıfın yarısını dökerek bastırın. Onun üzerine pişirdiğiniz muhallebenin tamamını ekleyin ve geriye kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine eşit olarak yayın. Bir gün buzdolabında beklettikten sonra tatlınız servise hazır.

Afiyet olsun.