Çikolatalı bar tarifi
Çikolata krizlerinin önüne geçemiyorsanız, size harika bir önerimiz var. Çikolata süt ile harmanlanıyor, sizi bambaşka bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor.
Çikolata hayranlarının asla "hayır" diyemeyeceği yoğun sütlü, çikolata parçalı ve beyaz çikolatalı bu tarif ev halkının ve konuklarınızın favorileri arasına girecek.
Çikolatalı bar tarifini bir kaşık, bir kap ve bir mikro dalga fırın ile yapabilirsiniz. Çikolatalı bar; çikolata parçaları ve yoğun süt karışımı çocuklarınızın ders çalışırken ihtiyaç duyduğu enerjiyi de onlara verecektir.
Bu tarifte kullanılan beyaz çikolata ise, barın içinde bulunan küçük çikolataların daha iyi görünmesini sağlıyor. Tabii ki beyaz çikolata yerine normal çikolata ile de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 400 mililitre yoğunlaştırılmış süt (Ev yapımı yoğunlaştırılmış süt tarifi için tıklayın
- 3 bardak beyaz çikolata
- 1 çay kaşığı vanilya (isteğe bağlı)
- 2 bardak çikolata parçaları
Yapılışı:
Önce 22x22 santimetrelik bir pişirme tepsisini folyo, parşömen kağıdı ya da yağlı kağıt ile kaplayın. Kağıdın ya da folyonun tepsiden büyük olması ve yanlardan sarkması gerekiyor. Böylelikle çikolatalı barı kolaylıkla tepsiden çıkarmanızı sağlayacak.
Tepsiye yerleştirdiğiniz folyo üzerine bir bardak küçük çikolata parçacılarını eşit şekilde dağıtın ve beklemeye alın.
Mikro dalga fırında kullanabileceğiniz bir kaba yoğunşlaştırılmış sütü ve ardından sütlü çikolatayı koyun.
Çikolata çubukları kullanıyorsanız kolay erimeleri için parçalara bölmeyi unutmayın. Kabı mikro dalgaya koyun ve 30 saniye boyunca ısıtın.
Karışımı karıştırın ve ardından bir kez daha 30 saniye mikro dalga fırına koyun. Sütün sıcaklığının çikolatayı eritmesini bekleyin.
Gerekiyorsa çikolatanın tam olarak erimesi için karışımı 10 saniye daha mikro dalgada ısıtabilirsiniz. Sakın fazla ısıtmayın, bu kez çikolata sert bir topa dönüşecektir.
Çikolatanın erimesinin ardından karışıma vanilyayı ekleyin. Hiç vakit kaybetmeden karışımı, pişirme tepsisine küçük çikolataların üzerine dökün.
Karışımı tepsiye eşit şekilde yayın ve kalan çikolata parçalarını üzerine serpin. Çikolata parçalarını karışımın içine girmeleri için hafifçe bastırın. Çikolatalı barı servis etmeden önce buzdolabında dondurun.
Fotoğraf kaynak: theviewfromgreatisland