Çilekli irmik tatlısı

İrmik %73 oranında karbonhidrat içeren besin değeri yüksek olan bir yiyecektir. Türk mutfağının klasiklerden olan sütlü irmik tatlısını çilekle tatlandırmaya ne dersiniz? Pratik ve kolay olan çilekli irmik tatlısı aynı zamanda size görsel bir şölen sunacak.

cileklirmiktatlisi

Çilekli irmik tatlısı için malzemeler;

1 paket yulaflı bisküvi

2 yemek kaşığı kadar tereyağı

Muhallebisi için malzemeler:

-Yarım kg. süt

-1/2 su bardağı irmik

-1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker

-1 paket vanilya

-1 tatlı kaşığı tereyağı

Üzeri için malzemeler:

-Çilek

-Bisküvileri toz haline getirin ve tereyağını eriterek, bisküvilerle karıştırın.

Yapılışı:

Süt, irmik ve toz şekeri bir tencerede muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip iyice karıştırın.

Toz haline getirerek tereyağınla karıştırdığınız bisküvileri, küçük kek kalıplarına paylaştırın ve 15- 20 dakika kadar buzlukta bekletin.

Buzluktan çıkardığınız bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebiyi bölüştürün ve buzdolabında servis saatine kadar soğumaya bırakın.

Soğuyan çilekli irmik tatlısını çilek dilimleriyle servis edin.

Çilekli krep tarifi için tıklayın

Fotoğraf kaynak: perfectpartyfoods