Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

MALZEMELER:

5 su bardağı süt

1 su bardağı un

1 su bardağı şeker

2 adet damla sakızı aromalı çiklet

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı tereyağı

ÇİKOLATA SOSU:

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1.5 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı kakao

5 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 paket vanilya

YAPILIŞI

*Unu bir tencereye alıp  un kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.

*Üzerine şekerini koyup karıştırın.

*Sütünüde ilave edip,sürekli karıştırarak pişirin.

*Ocaktan indirince yağını,vanilyasını ve damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle çırpın.

*Hafif ıslatılmış tepsiye dökün.

*Çikolata sosunuda pişirip,kaymak tutturmadan,ara sıra karıştırarak soğutun.Tavuk göğsünün üzerine dökün.

*Dolapta en az 2-3 saat bekletip,servis yapın.