Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı
MALZEMELER:
5 su bardağı süt
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1.5 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
YAPILIŞI
*Unu bir tencereye alıp un kokusu çıkana kadar hafifçe kavurun.
*Üzerine şekerini koyup karıştırın.
*Sütünüde ilave edip,sürekli karıştırarak pişirin.
*Ocaktan indirince yağını,vanilyasını ve damla sakızını da koyup 5 dakika kadar mikserle çırpın.
*Hafif ıslatılmış tepsiye dökün.
*Çikolata sosunuda pişirip,kaymak tutturmadan,ara sıra karıştırarak soğutun.Tavuk göğsünün üzerine dökün.
*Dolapta en az 2-3 saat bekletip,servis yapın.