Kivili Sütlü İrmik Tatlısı
MALZEMELER
*5 su bardağı süt
*7 yemek kaşığı irmik
*7 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı nişasta
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
*İçine doğramak ve süslemek için 4 adet yeşil kivi
ALT TABANI İÇİN
*Bayatlamış,artan kek
YAPILIŞI
*Sütün içine şeker,irmik nişasta,zerdeçal ve portakal kabuğunu katıp karıştırarak pişirin.
*Artan keklerden ufalayıp,kelepçeli kek kalıbının dibine bastırın.
*Pişen muhallebinin içine 2 adet kiviyi küp küp doğrayıp karıştırın.
*Muhallebiyi kalıba döküp,soğumaya bırakın.
*Soğuyan tatlıyı dolaba kaldırıp 2-3 saat kadar bekletin
*Dolaptan çıkardıktan sonra,önce yayvan bir servis tabağına ters çevirin.
*Sonra kelepçeyi açın ve çıkarın.Diğer servis tabağını tatlının üzerine koyup yine ters çevirin ki kek kısmı altta kalsın.
*Üzerini kivi dilimleriyle süsleyip servis edin.