Fincan tatlısı tarifi
Sütlü tatlıların en hafifi fincan tatlısı sadece lezzetiyle değil, sunumuyla da iştahınızı açacak.
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 türk kahvesi fincanı kadar un
- 4 çorba kaşığı nişasta
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 adet dilimlenmiş muz
- 1,5 türk kahvesi fincanı fındık
Üzeri için;
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Fincan tatlısı yapılışı:
Bir tencereye süt, un, şeker ve nişastayı koyun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
Türk kahvesi fincanlarının içini su ile ıslatın. Hazırlanan muhallebiyi fincanların yarısına kadar doldurun.
Ortasına önceden dilimlenmiş muz dilimlerini ve fındıkları ekleyin. Daha sonra fincanın diğer yarısını da muhallebi ile doldurun.
Hazırlanan fincanları 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Süre bitiminde tatlıların kenarlarını bıçak yardımıyla ayırıp çıkartın.
Daha sonra hindistan cevizini tatlıların üzerine serpin ve fıstıkla üzerini süsleyin. Fincan tatlısı servise hazır.