Ayvalı Sütlü Tatlı Tarifi

Ayva püresi için

  • 2 adet orta boy ayva
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Ayvalı Muhallebi Nasıl yapılır?

  • Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkartın ve iri doğrayın.
  • 1 su bardağı suyla beraber yumuşayana kadar pişirin. Blenderden çekip püre haline getirin.
  • Şekerini atıp, tekrar ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • 4 su bardağı sütü ve şekeri  tencereye koyup ocağa yakın.
  • 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
  • Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
  • Kaynayan muhallebiye vanilya ilave edin ve sıcakken kaselere paylaştırın. Kaselerin ağzında en az 2 parmak boşluk bırakın ki ayva püresine yer kalsın.
  • Muhallebinin üzerine ayva püresinden dökün. Bunu sıcak sıcak yapıyoruz ki, ayva püresi biraz mauhallebinin içine doğru dalsın ve yerken hoş bir görüntü ortaya çıksın.
  • Muhallebileri soğuyunca dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun