Ayvalı Sütlü Tatlı Tarifi
Ayva püresi için
- 2 adet orta boy ayva
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için
- 5 su bardağı süt
- 5 tepeli tatlı kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Ayvalı Muhallebi Nasıl yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyup, çekirdek yataklarını çıkartın ve iri doğrayın.
- 1 su bardağı suyla beraber yumuşayana kadar pişirin. Blenderden çekip püre haline getirin.
- Şekerini atıp, tekrar ocağa koyun. Şeker eriyene kadar karıştırın.
- 4 su bardağı sütü ve şekeri tencereye koyup ocağa yakın.
- 1 su bardağı sütün içine nişastayı koyup karıştırın.
- Süt kaynamaya başlayınca nişastalı sütü kaynayan sütün içine katıp hızlıca karıştırın ki topaklanmasın.
- Kaynayan muhallebiye vanilya ilave edin ve sıcakken kaselere paylaştırın. Kaselerin ağzında en az 2 parmak boşluk bırakın ki ayva püresine yer kalsın.
- Muhallebinin üzerine ayva püresinden dökün. Bunu sıcak sıcak yapıyoruz ki, ayva püresi biraz mauhallebinin içine doğru dalsın ve yerken hoş bir görüntü ortaya çıksın.
- Muhallebileri soğuyunca dolaba kaldırın. 2-3 saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun