Kupta Çilekli Sütlü Tatlı
Çileğin tam mevsimi. O halde bol bol çilekli tarifler yapabiliriz. İşte onlardan biri:
Kupta Çilekli Sütlü Tatlı
Malzemeler
12 adet kakaolu bisküvi
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paketi vanilya
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Çilekli sos için
- 3 su bardağı çilek püresi (Çilekleri ayıklayıp robottan çektim.)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 tepeli yemek kaşığı nişasta
Nasıl Yapılır?
- Her bardağa 2 adet bisküviyi iri parçalar halinde ufalayın.
- Önce sade muhallebiyi pişirin. Bunun için; Süt, yumurta ve şekeri tencereye alıp çırpın. Hindistan cevizi, nişasta ve unu da ekleyip çırpın. Kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve hiç beklemeden bardaklara paylaştırın.
- Son olarak; Çilek püresi, nişasta ve şekeri de karıştırarak pişirin. Bardaklara paylaştırın.
- Arzuya göre soğuduktan sonra ikram ederken, üzerini krema veya kremşanti ile süsleyebilirsiniz.