Muzlu Supangle Tarifi

601528_10151627238220773_389591992_nMuzlu supangle malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 4-5 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet muz

Muzlu supangle tarifi

Süt ve yumurtayı karıştırın. Kakao ve unu süte eleyin. Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirin. Kaynamaya yakın şekeri ilave edin.Kaynayınca ateşten alın. Kaselere boşaltın. Muzları üç parça halinde kesin, sıcak supangleye batırıp soğuduktan sonra, kaselere boşalttığınız supanglenizin üzerine koyun. Supangleye batırdığınız muzun üzerini hindistan cevizi ve şamfıstıgı ile süsleyin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.