Hindistan Cevizli Krem Karamel

Bu tatlıyı, yogunlastirilmis sekerli sutle yapiyoruz , fakat orta kivamli sut receliyle de yapilabilecegini dusundum. Sanirsam sadece rengi farkli olabilir, belki biraz daha koyu olur.

Malzemeler;

* 3 adet yumurta

* 400 gr yogunlastirilmis sekerli sut (lait concentré)  [birkac gr fazla veya az olmasi sorun olmaz]

* yogunlastirilmis sekerli sutle ayni miktarda normal sut

* 1 su bardagi hindistan cevizi

* kek kalibinin tabanina dokmek icin biraz karamel. 80-100 ml yeterli olur.

 Nasıl Yapılır?

* İlk olarak yumurtalari cirpiyoruz.

* Sonra yogunlastirilmis sut, normal sut ve hindistan cevizini de ekleyip cirpmaya devam ediyoruz.

* Kek kalibinin tabanina karamel dokuyoruz.

* Üzerine, cirptigimiz cok civik harci da yavasca bosaltiyoruz. karamel ve harc birbirine karisirsa paniklemiyoruz cunku karamel, agirligindan dolayi asagida mahsur kaliyor.

* Bu tatli benmari usulu pisecegi icin en az kek kalibinin derinliginde bir tepsiye su doldurup, icine kek kalibini oturtuyoruz.

* dikkat edilmesi gereken gereken tek sey; doldurugumuz suyun en az tatlinin seviyesine ulasmasi. su dipte kalirsa tatli donmuyor kaliptan cikarildigi an akip gidiyor.

* 180 derecelik firina suruyoruz. hic saat tutmadim ama pismesi ortalama 45 dk surer.