Limonlu puding tarifi

Limonlu puding özellikle limon aşıklarının ve hafif tatlı sevenlerin keyifle tüketeceği bir tatlı. Ancak ailede küçük çocuğu olanların, pudinge daha az limon kabuğu koymaları tavsiye edilebilir. Bu arada limonun kabuğu ile meyvesi arasındaki beyaz kısmı eklememeye de özen gösterin. Bu kısmı eklerseniz pudingde hafif bir acılık hissedebilirsiniz. İki büyük limonun suyu ve kabukları, klasik limonlu puding tarifi için yeterli lezzeti sağlayacaktır.

limonlupudingtarifi

Malzemeler:

-3/4 bardak şeker

-1/4 bardak mısır nişastası

-2,5 bardak süt

-3 büyük yumurta sarısı (hafifçe çırpılacak)

-2 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu

-1/2 bardak limon suyu

-2 çay kaşığı tereyağı

-Bir tutam tuz

Yapılışı:

Şeker ve mısır nişastasını bir sos kabına koyun ve karıştırın. Yavaş yavaş süt eklemeye başlayın ve karıştırmayı sürdürün.

Yumurta sarılarını, limon kabuğunu ve tuzu karışıma ekleyin. Orta dereceli ateşte, karışım yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.

Sos kabını ocaktan alın ve ardından erittiğiniz tereyağı ve limon suyunu karıştırarak ekleyin. Ardından servis kaplarına alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kapların üzerlerini streç film ile kaplayın ve 2 saat boyunca buzdolabında dinlendirin. Yaz sıcakları için limonlu pudinginiz hazır…

Fotoğraf: bakerbynature.com