Sufle nasıl Yapılır?

Şöyle içinden sıcak sıcak çikolata akan bir tatlıya kim hayır diyebilir?

Çikolatalı sufle tarifi

Malzemeler (4-5 kişilik)

  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 120 gr. çikolata
  • 80 gr. tereyağı
  • 1 tepeli klasik küçük boy kahve fincanıyla un

Sufle Nasıl Yapılır?

  • Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip ılımaya bırakın.
  • Ilınınca içine yumurta sarılarını ve şekeri ekleyip çırpın.
  • Unu ilave edip yeniden çırpın.
  • Yumurta aklarını bir fiske tuzla beraber kar haline gelene kadar çırpın.
  • Yumurta aklarını iki aşamada çikolatalı karışıma ekleyip karıştırın.
  • Çay veya kahve  fincanlarını tereyağıyla yağlayıp unlayın.
  • Karışımdan fincanların yarısına gelecek kadar doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında  12-13 dakika kadar pişirin.
  • Tatlının üzeri kabuk bağlayınca fırından almak gerekiyor. Fazla pişince içinden çikolatası akmıyor.