Soslu Sürpriz Kek Tarifi
Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
- 4 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker (265.gr)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
- 3 su bardağı un (355.gr)
- 2 paket kabartma tozu
- Yarım portakal kabuğu rendesi veya bir tatlı kaşığı vanilya
Sos malzemeleri
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 80 gr. bitter çikolata
Bulamak için: Hindistan cevizi
Lokum Kek Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
- Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
- Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün. (Sormanız muhtemel olan sorularınıza peşinen cevap vereyim: Bu pişirme kağıdı, diğer kağıtlar gibi değil. Bu kağıdı Almanya’dan Funya kardeşim göndermişti. Yıkayıp defalarca kullanmak mümkün. Belki ülkemizde de vardır ama ben bilmiyorum.)
- Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
- Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
- Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
- Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
- Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
- Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun.