Şeftalili Ebruli Kek Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet küçük yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağının üçte biri oranında sıvıyağ
  • 9-10 yemek kaşığı un (tepeleme olacak)
  • 1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi (Olmasa da olur)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: 2-3 adet şeftali (Ben nektarin kullandım)

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri kabarıp beyazlayana kadar mikserle çırpın.
  • Süt, yağ, limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu da ekleyin.  Akışkan bir hamur elde edin.
  • Yağlanıp unlanmış 28 cm.lik fırın tepsisine hamurun çoğunu dökün. Çok az hamuru bırakıp, içine kakaoyu ekleyin. Bir tatlı kaşığı kadar su katıp karıştırın. (Kakaoyu ekleyince kalan hamur katılaşır. Bu yüzden biraz su ilave edip hamuru açıyoruz.)
  • Kakaolu hamuru beyaz hamurun üzerine şeritler halinde döküp, kürdanla da sağ sol yaparak çizikler atın ki, ebruli bir görüntü olsun.
  • Şeftali dilimlerini hafif aralıklarla hamurun üstüne dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan kürdan batırıp içinin pişip pişmediğini mutlaka kontrol edin.
  • Ilıdıktan sonra kekinizi servis edebilirsiniz.