Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi
KARNABAHARLI KEK TARİFİ
Malzemeler
- 300 gr. karnabahar (2 büyük çiçek)
- 1 adet pırasa
- Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu
- 1 büyük çay bardağı peynir
- 3 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı mısır unu
- 2 su bardağı normal un
- 1 paket kabartma tozu
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre pulbiber
Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı küçük küçük doğrayın. Çok az suda veya buharda haşlayın. Ben buharda haşladım.
- Pırasayı, maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayın.
- Karabiber ve tuzu ekleyip malzemeleri harmanlayın.
- Yumurtayı, sütü, yağı koyup karıştırın.
- Unu ve kabartma tozunu da ekleyip kek hamurundan katı bir hamur elde edin.
- Yağlanmış tepsiye hamuru döküp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- 20 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin.