Sebzeli Tuzlu Kek Tarifi

KARNABAHARLI KEK TARİFİ

Malzemeler

  • 300 gr. karnabahar (2 büyük çiçek)
  • 1 adet pırasa
  • Yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu
  • 1 büyük çay bardağı peynir
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2 su bardağı normal un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
  • Arzuya göre pulbiber

Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Karnabaharı küçük küçük doğrayın. Çok az suda veya buharda haşlayın. Ben buharda haşladım.
  • Pırasayı, maydanoz ve dereotunu küçük küçük doğrayın.
  • Karabiber ve tuzu ekleyip malzemeleri harmanlayın.
  • Yumurtayı, sütü, yağı koyup karıştırın.
  • Unu ve kabartma tozunu da ekleyip kek hamurundan katı bir hamur elde edin.
  • Yağlanmış tepsiye hamuru döküp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • 20 dakika kadar dinlendirip dilimleyerek servis edin.