PORTAKAL SUYU İLE ISLATILMIŞ KEK
Portakal suyuyla yapılan kek
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı (Diğer sıvıyağlarda olur)
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için
- 1 buçuk su bardağı portakal suyu (2.5 tane sulu iri portakal)
- 1 çay bardağı şeker
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Portakal kabuğu rendesi, yağ, süt, portakal suyunu ekleyip karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yeniden karıştırın.
- Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye döküp soğuk-sıcak hiç farketmez, fırına koyup 180 derecede kek kabarıp kızarana kadar pişirin.
- Portakal suyuna şekeri ekleyip iyice karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Portakal suyu ısıtılmayacak-kaynatılmayacak
- Fırından çıkan keki 15 dakika kadar dinlendirip daha sonra portakal şerbetini dökün.
- En az 20 dakika bekletip daha sonra servis edin.
- Afiyet şifa olsun