Mandalina Soslu Ferah Kek
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı mandalina kabuğu sosu
- 2 su bardağı un
- 1 çay bardağı kepekli un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı zerdeçal
Mandalina sosu için
- 1 su bardağı mandalina suyu
- 1 tepeli tatlı kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
- Un kabartma tozu ve karbonat haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kalan malzemeleri de ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
- Yağladığınız 26 cm.lik tepsiye hamuru dökün.
- 200 derecelik önceden ısınmış fırına keki sürün. Kabarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye düşürüp içi pişene kadar bekleyin. Kürdan batırıp bakın. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiştir.
- Mandalina suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.Ilıyınca kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.