Mandalina Soslu Ferah Kek

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mandalina kabuğu sosu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kepekli un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Mandalina sosu için

  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 tepeli tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Mandalinalı kek yapımı

  • Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  • Un kabartma tozu ve karbonat haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  • Yağladığınız 26 cm.lik tepsiye hamuru dökün.
  • 200 derecelik önceden ısınmış fırına keki sürün. Kabarmaya başlayınca ısıyı 170 dereceye  düşürüp içi pişene kadar bekleyin. Kürdan batırıp bakın. Eğer kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiştir.
  • Mandalina suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.Ilıyınca kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.