Limonlu Bar Tarifi
Malzemeler-
Yarım Su bardağı Eritilmiş Tereyağı
- 0.33 ( 33/100 ) Su bardağı Pudra Şekeri
- 1 Tutam Tuz
- 1 Su bardağı Un
Dolgusu İçin-
Yarım Su bardağı Krema
- 1 Tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
- 2.5 ( 5/2 ) Adet Limonun Suyu
- 1 Su bardağı Toz Şeker
- 1 Tutam Tuz
- 1 Yemek kaşığı Un
- 3 Adet Yumurta
Üzeri İçin-
Kararında Pudra Şekeri
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Kare veya dikdörtgen fırın kabını yağlayıp un serpiştirin. Un, şeker, tuz ve tereyağını yoğurup fırın kabının tabanına bastırarak yayın ve kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Dolgusu için, yumurtaları şeker ve krema ile çırpın. Un ve tuz ekleyip karıştırın. Limon suyu ve rendelenmiş kabuğunu ekleyin ve tabanın üzerine yayın. 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Birkaç saat buzdolabında soğuttuktan sonra kare veya dikdörtgen dilimlere ayırın. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.