Limon Kremalı Kolay Tart

Limon kokulu nefis bir tarta kim hayır diyebilir ki...

Limonlu tart

Malzemeler

    2 paket pötibör bisküvi

    2 kahve fincanı margarin

    1 çay bardağı çekilmiş fındık Üzeri için:

    3 limon

    3 yumurta sarısı

    2 su bardağı süt kreması Süslemek için:

    1 su bardağı çırpılmış krem şanti

    1 limon

Limonlu  tart: 

Bisküvileri ufalayın, margarini eritip soğutun. Bisküvi, fındık ve margarini derin bir kâsede iyice yoğurun. Hamurun toparlanması için çok az su ilave edebilirsiniz.

20 cm çapında tart kalıbını hafifçe yağlayın. Hamuru kalıbın her yanına eşit kalınlıkta olmasına dikkat ederek yayın. 180 derecede 10 dakika fırınlayın.

Üzeri için; limonların kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt kreması ilave edip karıştırın. Limon suyu ekleyip muhallebi kıvamını alana kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı tartın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

Tart tamamen soğuyunca üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman limonu yarım ince dilimler halinde kesip tartın üzerini süsleyin. Kremşantiyi sıkma torbasına doldurup tartın kenarlarını süsleyin. Dilimleyip servis yapın.