Limon Aromalı Muffin
Evde sütüm olmadığı için mecbur kalıp su kullandığım ve dokusuna bayıldığım bir kek elde ettim Biiznillah. Meğer sulu kek ne güzel olurmuş.
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
- 2 paket kabartma tozu (20 gr.)
- 1 çay kaşığı ev yapımı vanilya
- Yumurta ve şekeri ağarana kadar 3-4 dakika mikserle çırpın.
- Su, yağ, limon suyu, limon rendesini de ekleyip hafifçe karıştırın.
- En son, un ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika kadar yeniden çırpın.
- İster evde yaptığınız, isterse hazır muffin kalıplarınıza hamuru paylaştırın.(Kalıbın yarısına kadar gelmeli)
- 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
- Üzerine yaptığımız limon sosundan döküp servis edin.
Limonlu Sos / Lemon curd
Malzemeler
- 1 su bardağı limon suyu ve içme suyu(Yarı yarıya)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı nişasta
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Yarım limon kabuğu rendesi
- Yağ Hariç Bütün malzemeleri tencereye alıp, altını yakmadan iyice karıştırın.
- Altını yakıp, kaynayana kadar devamlı karıştırın.
- Kaynayınca altını kapatıp tereyağını ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
- Bu sosu her türlü kekin, pastanın ve sütlü tatlıların üzerine kullanabilirsiniz. Sosun ekşimsi bir tadı var. İsterseniz şeker oranını artırabilirsiniz ama bu ayar çok güzeldi.