Limon Aromalı Muffin

Evde sütüm olmadığı için mecbur kalıp su kullandığım ve dokusuna bayıldığım bir kek elde ettim Biiznillah.  Meğer sulu kek ne güzel olurmuş.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
  • 2 paket kabartma tozu (20 gr.)
  • 1 çay kaşığı ev yapımı vanilya

Soslu Limonlu Kekin hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri ağarana kadar 3-4 dakika mikserle çırpın.
  • Su, yağ, limon suyu, limon rendesini de ekleyip hafifçe karıştırın.
  • En son, un ve kabartma tozunu ekleyip 1 dakika kadar yeniden çırpın.
  • İster evde yaptığınız, isterse hazır muffin kalıplarınıza hamuru paylaştırın.(Kalıbın yarısına kadar gelmeli)
  • 180 derecelik önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Üzerine yaptığımız limon sosundan döküp servis edin.

Limonlu Sos / Lemon curd

Malzemeler

  • 1 su bardağı limon suyu ve içme suyu(Yarı yarıya)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limon kabuğu rendesi

Limon sosu nasıl yapılır?

  • Yağ Hariç Bütün malzemeleri tencereye alıp, altını yakmadan  iyice karıştırın.
  •  Altını yakıp, kaynayana kadar devamlı  karıştırın.
  •  Kaynayınca altını kapatıp tereyağını ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
  •  Bu sosu her türlü kekin, pastanın ve sütlü tatlıların üzerine  kullanabilirsiniz. Sosun ekşimsi bir tadı var. İsterseniz şeker oranını artırabilirsiniz ama bu ayar çok güzeldi.

NOT: Keklerimi bazen soğuk, bazende sıcak fırına sürüyorum. Fakat ben arasında bir fark göremedim. Benim fırınım AUER turbo fırın.