Leblebili Kek Tarifi

LEBLEBİLİ  KEK

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı leblebi tozu
  • 1 su bardağı normal un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • Üzeri için: Parça çikolata

Leblebili kek nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri çırpın
  • Un, leblebi unu ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın.
  • Üzerine bıçakla doğranmış çikolatadan serpiştirin ve kürdanla hafifçe karıştırın.
  • Tereyağıyla yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırına sürün. (Ben baton kek kalıbı kullandım.)
  • Ortalama 45 dakika ila 1 saat arası pişirip kürdan testi yapın.
  • Kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
  • Hafif ılıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun