Leblebili Kek Tarifi
LEBLEBİLİ KEK
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 1 su bardağı normal un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1 portakal kabuğu rendesi
- Üzeri için: Parça çikolata
Leblebili kek nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpın
- Un, leblebi unu ve kabartma tozu haricindeki malzemeleri ekleyip karıştırın.
- Kalan malzemeleri de ekleyip çırpın.
- Üzerine bıçakla doğranmış çikolatadan serpiştirin ve kürdanla hafifçe karıştırın.
- Tereyağıyla yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırına sürün. (Ben baton kek kalıbı kullandım.)
- Ortalama 45 dakika ila 1 saat arası pişirip kürdan testi yapın.
- Kürdan kuru çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
- Hafif ılıdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun