Kremalı Delikli Kek
PUDİNG DOLGULU KEK
Malzemeler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 su Bardağından biraz eksik un
Krema malzemeleri
- 4.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 75 gr tereyağı
- 1 paket vanilya
Ayrıca: 1 Poşet krem şanti ve 1 su bardağı süt ve damla çikolata
- Hazırlanışı
- Öncelikle krema için unu yağsız olarak kavurun. (Sadece un kokusu çıkana kadar)
- Un hafif ılıyınca sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Yağ, şeker ve vanilyayı ekleyip 5-6 dakika boyunca mikserle çırpın.
- Kek için: Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Süt, yağ, vanilya ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş mikserin üzerinden dökerek hızlıca karıştırmaya devam edin.
- En son un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış büyük boy borcama hamuru döküp 190 derecelik fırına sürün.
- 30 dakika kadar pişen keke kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa fırından alın.
- Kek ılınınca, yuvarlak dar bir kalıp veya elma çekirdeği çıkaracağıyla aralıklı olarak oyuklar açın.
- Çıkan parçalar çocuklara atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz :)
- Hazırladığınız kremayı yeniden çırpıp, kekin üzerine oyukları dolduracak şekilde dökün. Kalan kremayla kekin üstünü tamamen kaplayın.
- Son olarak krem şantiyi sütle çırpıp kremanın üzerine yayın. Damla çikolatayı üzerine serpin.
- En az 2 saat dinlenen kek servise hazır.