Kremalı Delikli Kek

recipe54234

PUDİNG DOLGULU KEK

Malzemeler

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 su Bardağından biraz eksik un

Krema malzemeleri

  • 4.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 75 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ayrıca: 1 Poşet krem şanti ve 1 su bardağı süt ve damla çikolata

  • Hazırlanışı
  • Öncelikle krema için unu yağsız olarak kavurun. (Sadece un kokusu çıkana kadar)
  • Un hafif ılıyınca sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Yağ, şeker ve vanilyayı ekleyip 5-6 dakika boyunca mikserle çırpın.
  • Kek için: Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın. Süt, yağ, vanilya ve portakal kabuğunu ekleyip karıştırın. Sıcak suyu yavaş yavaş mikserin üzerinden dökerek hızlıca karıştırmaya devam edin.
  • En son un, kakao, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış büyük boy borcama hamuru döküp 190 derecelik fırına sürün.
  • 30 dakika kadar pişen keke kürdan testi yapın. Kürdan kuru çıkıyorsa fırından alın.
  • Kek ılınınca, yuvarlak dar bir kalıp veya elma çekirdeği çıkaracağıyla aralıklı olarak oyuklar açın.
  • Çıkan parçalar çocuklara atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz :)
  • Hazırladığınız kremayı yeniden çırpıp, kekin üzerine oyukları dolduracak şekilde dökün. Kalan kremayla kekin üstünü tamamen kaplayın.
  • Son olarak krem şantiyi sütle çırpıp kremanın üzerine yayın. Damla çikolatayı üzerine serpin.
  • En az 2 saat dinlenen kek servise hazır.