Kirazlı Tart Tarifi

IMG_5403-blog-tartsavisnjama

 

Hamur icin:

  • 250 gr un
  • 1 yumurta
  • 1-2 yemek kasigi soguk su
  • 125 gr soguk tereyagi (kucuk kucuk dograyin)
  • 1 tutam tuz

Yapılışı

Unu eleyin, icine tuz ve tereyagi ekleyin. Hamuru biraz yogurun. Sonra yumurtayi ekleyin. Eger malzemeler birbirine yapismiyorsa 1-2 yemek kasigi soguk su ekleyin. Hamuru cok yogurmayin – bu hamur sicak elleri sevmiyor… Hamuru top sekline getirin. Strec filmine sarin ve 30-60 dk buzdolabiniza koyun.

Hamuru buzdolabindan cikartiktan sonra tart kalibina yagli kagit koyup hamuru yerlestirin. Sonra bir kac yerde catalla delin. Hamur firinda buyumesin diye deldikten sonra ustune agirlik koyun. Ben fasulyeyi kullaniyorum  Siz istediginiz bakliyat kullanabilirsiniz. Onceden 180 dereceye isitilmis firina koyun ve hamurumuzu yaklasik 10 dk pisirin. Sonra agirlik alin ve firinda olana kadar pisirin (yaklasik 5-8 dk).

Hamur soguduktan sonra kremayi hazirlayin. Kremayi bu sefer hazir kullandim. Tavsiye ederim – cok hafif oluyor. Sadece 2 dk sut ile mikserle cirpiyorsunuzSonra da en zor is – kirazlari ikiye bolmek . Istediginiz sekilde koyabilirsiniz. Biraz zor is – ama inanin – sonucu muhtesem oluyor