Kirazlı Elmalı Tart

Hamur için;

3 su bardağı un

200 gram soğuk tereyağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 tatlı kaşığı vanilya

Üzerine;

4 adet elma

2-3 yemek kaşığı şeker

1 su bardagi iri dogranmis fındık veya ceviz

1 tatli kasigi tarçın

ûzerine süslemek icin;

Krem santi ( krem santiyi süt kremasini mikserle cirparak elde ettim.

Isterseniz hazirda kullanabilirsiniz.)

Kirazli sos

Ben hazir satilan kirazli sostan kullandim, eger bulamazsaniz evde yapabilirsiniz.

Kirazli sos icin:

Yarim kilo kiraz (cekirdegini cikarin)

1 cay bardagi seker

2 su bardagi su

1 yemek kasisi nisasta

Bir tencereye kirazi, sekeri, suyu koyun, kirazlar yumusayana kadar orta ateste kaynatin.

Bir kasede nisastayi yarim cay bardagi su ile acin ve kaynayan kirazli suya karistirarak ilave edin, bir tasim kaynatip ocaktan alin. Kivamini kendiniz ayarlayin, kivami koyu olduysa biraz kaynar su ile inceltin, eger kivami ince olduysa biraz daha nisasta ile koyulastirin.

Tartin Hazırlanışı;

Un, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağ, pudra şekeri ve vanilya mutfak robotuna konur ve karıştırılır. Bu hamur diğer bildiğimiz hamur gibi olmayacak. Hamurun özelliği, ezilmiş bisküvi gibi olmasıdır. Eğer robotunuz yoksa bu işlemi elinizlede yapabilirsiniz.

Hamurun üçte ikisini, yağlanmış olan tart kalıbına, elinizle basarak yayın.

Üzerine soyulmuş ve dilimlenmiş olan elmaları sıralayın. Şekeri, tarçını, fındık veya cevizi serpin. En üste kalan hamur parçalarını serpin.

Önceden ısınmış fırında 190 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

İsteğe göre, üzerine krem şanti ve kiraz sosu ile servis yapın.

Afiyet olsun.