Kirazlı Elmalı Tart
3 su bardağı un
200 gram soğuk tereyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine;
4 adet elma
2-3 yemek kaşığı şeker
1 su bardagi iri dogranmis fındık veya ceviz
1 tatli kasigi tarçın
Un, küp şeklinde doğranmış soğuk tereyağ, pudra şekeri ve vanilya mutfak robotuna konur ve karıştırılır. Bu hamur diğer bildiğimiz hamur gibi olmayacak. Hamurun özelliği, ezilmiş bisküvi gibi olmasıdır. Eğer robotunuz yoksa bu işlemi elinizlede yapabilirsiniz.
Hamurun üçte ikisini, yağlanmış olan tart kalıbına, elinizle basarak yayın.
Üzerine soyulmuş ve dilimlenmiş olan elmaları sıralayın. Şekeri, tarçını, fındık veya cevizi serpin. En üste kalan hamur parçalarını serpin.
Önceden ısınmış fırında 190 derece üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
İsteğe göre, üzerine krem şanti ve kiraz sosu ile servis yapın.