Kek Kalıbında Mermer Kek
Malzemeler:
130gr bitter çikolata
130gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış
130gr şeker
2 yumurta
160gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
90gr süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzeri için:
150gr beyaz çikolata
40gr taze krema
100gr bitter çikolata
25gr taze krema
Yapılışı:
Kek kalıbını yağladıktan sonra yağlı kağıtla kaplayın
- 130gr çikolatayı benmari usulü eritin.
- Tereyağı ve şekeri 1-2 dakika krema kıvamına gelene dek 3 Hız çırpın. Spatula ile ortada toplayın.
- Thermomix'i 3-4 Hız çalıştırıp yumurtaları teker teker kapaktaki delikten atarak 40 saniye çırpın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 30 saniye 4 Hız çırpın.
- Süt ve vanilyayı ekleyip 30 saniye 4 Hız çırpın.
- Karışımın yarısını bir kaba aktarın
- Haznede kalan karışıma erimiş çikolatayı ekleyip 15 saniye 4 Hız karıştırın.
- Kek kalıbına bir kaşık beyaz, bir kaşık çikolatalı karışımdan sırayla bitene kadar koyun.
- Tahta bir şiş yardımıyla mermer efekti verin.
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin)
- Fırından alıp 15 dakika kalıbın içinde dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.
- Temiz hazneye beyaz çikolatayı koyup 8 saniye 8 Hız rendeleyin.
- Taze krema ekleyip 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız erittikten sonra ayrı bir kaba alın
- Hazneye bitter çikolatayı koyup 8 saniye 8 Hız doğrayın.
- Taze kremayı ekleyip 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin.
- Kekin üzerine şekildeki gibi kaşık kaşık koyup bir şiş yardımı ile mermer efekti verin.