Kek Kalıbında Mermer Kek

Orangen_Marmorkuchen_925741e629c8296180d51065110d2ee2_fjt2009011161

Malzemeler:

130gr bitter çikolata

130gr tereyağı, oda sıcaklığında yumuşatılmış

130gr şeker

2 yumurta

160gr un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

90gr süt

1 çay kaşığı vanilya

Üzeri için:

150gr beyaz çikolata

40gr taze krema

100gr bitter çikolata

25gr taze krema

Yapılışı:

Kek kalıbını yağladıktan sonra yağlı kağıtla kaplayın

  • 130gr çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Tereyağı ve şekeri 1-2 dakika krema kıvamına gelene dek 3 Hız çırpın. Spatula ile ortada toplayın.
  • Thermomix'i 3-4 Hız çalıştırıp yumurtaları teker teker kapaktaki delikten atarak 40 saniye çırpın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve 30 saniye 4 Hız çırpın.
  • Süt ve vanilyayı ekleyip 30 saniye 4 Hız çırpın.
  • Karışımın yarısını bir kaba aktarın
  • Haznede kalan karışıma erimiş çikolatayı ekleyip 15 saniye 4 Hız karıştırın.

  • Kek kalıbına bir kaşık beyaz, bir kaşık çikolatalı karışımdan sırayla bitene kadar koyun.
  • Tahta bir şiş yardımıyla mermer efekti verin.

  • Önceden 180ºC ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. (Pişip pişmediğini kürdanla kontrol edin)
  • Fırından alıp 15 dakika kalıbın içinde dinlendirdikten sonra kalıptan çıkartın ve soğumaya bırakın.

  • Temiz hazneye beyaz çikolatayı koyup 8 saniye 8 Hız rendeleyin.
  • Taze krema ekleyip 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız erittikten sonra ayrı bir kaba alın

  • Hazneye bitter çikolatayı koyup 8 saniye 8 Hız doğrayın.
  • Taze kremayı ekleyip 4-5 dakika 50ºC 2-3 Hız eritin.

  • Kekin üzerine şekildeki gibi kaşık kaşık koyup bir şiş yardımı ile mermer efekti verin.