Karamel Soslu Elmalı Kek

946890_599907060021894_1702096530_n

Karamel Soslu Elmalı Kek

Malzemeler:

- 2 adet elma

- 3 adet yumurta

- 1½ su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı un

- 1 su bardağı süt

- ½ su bardağı sıvı yağ

- ½ limonun suyu

- 1 adet kabartma tozu

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 1 su bardağı döğülmüş ceviz

Karamel Sosu İçin:

- 1 su bardağı şeker

- ½ paket süt kreması

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet şekerli vanilinYapılışı: 

Yumurtalar ve 1,5 su bardağı şeker birlikte kar gibi beyazımsı köpük halini alana kadar çırpılır. Daha sonra un, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın da ilave edilerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırılır. 2 adet elmanın kabuğu soyularak 2 cm'lik küpler halinde doğranır. Elmaların üzerine yarım limonun suyu ilave edilerek kek karışımının içerisine katılır. Yağlanmış kek kalıbına dökülen karışım önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı bir fırında yaklaşık olarak 40-45 dakika pişirilir. (Meşhur kürdan testini uygulamayı ihmal etmeyin :) Karamel sosunu hazırlamak için şeker bir tencere içerisine konularak eriyene kadar hiç içerisine kaşık sokulmaksızın ısıtılır. Şeker tamamen eriyip altın rengini alınca, yani karamelize olunca içerisine krema ve teryağı eklenerek devamlı karıştırılır. Yağ eridikten sonra da bir taşım kaynatılarak ocağın altı kapatılır ve şekerli vanilin ilave edilir. Kek piştikten ve soğuduktan sonra bir servis tabağına çıkarılarak, hazırlanan kramel sosu üzerine dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun...