Ispanaklı Ebruli Kek

Ispanaklı Ebruli Kek

Ispanaklı kek malzemesi

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı ıspanak suyu ve normal su karışık
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı silme un (efsane un kullandım)
  • Yarım paket vanilya

Sade kek malzemesi

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı +1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı silme un
  • Yarım paket vanilya

Zebra kekin yapılışı

  • Ispanaklı ve sade keki ayrı kaplarda hazırlayın
  • Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp unlayın
  • Tam orta kısmına bir kepçe ıspanaklı,bir kepçe sade kek olacak şekilde üstüste dökün.
  • hamur fazla gelirse muffin kalıplarına da koyabilirsiniz. Ben öyle yaptım.
  • 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kekinizi sürün.
  • Kızarmaya başlayınca ısıyı 175 dereceye düşürüp içinin pişmesini sağlayın.