Havuçlu Cevizli Kek

***HAVUÇLU KEK TARİFİ***

Malzemeler

  • 3 adet yumurta (adedi 75 gr.lık)
  • 1 su bardağı + 1/3 (bir bardağın üçte biri) su bardağı şeker ( 290 gr.)
  • 1 çay bardağı rafine zeytinyağı
  • 1.5 çay bardağı ceviz (140 gr.) (fındık da olur)
  • 1 büyük havuç (140 gr.)
  • 2 su bardağı un (300 gr.)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal rendesi
  • 2 çay kaşığı tarçın

Havuçlu kek nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri 3 dakika kadar mikserle çırpın
  • Yağı, rendelenmiş havucu ilave edip karıştırın
  • Diğer malzemeleri de katıp karıştırın.
  • Yağlanıp, unlanmış kek kalıbına hamuru döküp 190 derecelik fırına sürün.
  • Kabarmaya başladıktan sonra fırın ısısını 170 dereceye indirin.
  • Toplamda yaklaşık 40 dk. pişecek.
  • Fırından almadan kürdan batırıp bakın. Kürdan temiz çıkıyorsa kek hazır demektir.
  • Pişen kekin üzerine pudra şekeri serpin.
  • Afiyet şifa olsun. Veren Rabbimize hamd olsun…

NOT: Ben çok dar kalıplarda kek yapmayı sevmiyorum çünkü geç ve zor pişiyor. Mümkün olduğunca geniş kalıplar tercih ediyorum. Bu yüzden çok kalın dilimler olmuyor. Resimlere bakıpta çok kabarmadığını düşünmeyin diye not düşmek istedim.