Haşhaşlı Limon Sulu Kek

IMG_9406-pm600c

Haşhaşlı ve limonlu bir kek kim hayır diyebilir :)

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Bir çay kaşığı silme zerdeçal
  • 2 su bardağı +1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Üzeri için: Kırılmış fındık

Yapılışı

  • Yumurta ve şekeri çırpın.
  • Yoğurt, yağ, limon suyu, limon rendesini ekleyip karıştırın.
  • En son haşhaş, zerdeçal, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın.
  • Yağlanıp unlanmış kek kalıbına veya yağlamadan seramik kek kalıbına dökün. Üzerine fındık kırıkları serpip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.
  • Kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün. Tamamen kızarınca kürdan testini yapıp fırından alın.