Haşhaşlı Limon Sulu Kek
Haşhaşlı ve limonlu bir kek kim hayır diyebilir :)
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 2 limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- Bir çay kaşığı silme zerdeçal
- 2 su bardağı +1 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Üzeri için: Kırılmış fındık
Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpın.
- Yoğurt, yağ, limon suyu, limon rendesini ekleyip karıştırın.
- En son haşhaş, zerdeçal, kabartma tozu ve unu ekleyip çırpın.
- Yağlanıp unlanmış kek kalıbına veya yağlamadan seramik kek kalıbına dökün. Üzerine fındık kırıkları serpip 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.
- Kabarıp kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürün. Tamamen kızarınca kürdan testini yapıp fırından alın.