Fincanda Kakaolu Kek Tarifi

gluten-free-chocolate-muffins

Fırın bozulduysa, bizde tencerede yaparız keklerimizi :)

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2/3 su bardağı çiçek yağı
  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 6 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilin

Yapılışı;

Yumurta ve şekeri tel çırpıcı ile çırpın. İçine sıvıyağ, süt ve vanilini ilave edip tüm sıvı malzemenin karışmasını sağlayın.

Un, kakao, kabartma tozu, tuz ve karbonatı beraber eleyin.Kuru karışımı ıslak karışıma ekleyip beraberce karıştırın. Bu aşamada pütürlerin olması sizi rahatsız etmesin,minik keklerde pütürler iyidir :) Karışımı minik fincanlara 2/3ü dolacak şekilde paylaştırın

Geniş bir tencereye fincanları yerleştirin.

Fincanların üçte birlik kısmına gelecek kadar kaynar su koyup, ocağın altını açın.

Tencerenin kapağına bir havlu gerip tencerenin ağzını kapatın.

Fincanların tıkırtılarını duyduğunuz zaman bilinki su kaynamaya başlamıştır.

Bu esnada tencereyi küçük ocağa alıp altını kısın. Ve yine bu andan itibaren 15 dakika boyunca pişirmeye devam edin.

15 dakika sonunda altını kapatın. Altını kapattıktan 5 dakika sonra kapağı açın.

Miss gibi küçük pandispanyalarımız hazır.

Fincanları elimize ters çevirip bir iki kez vurduğumuzda kekler kolayca çıkacaktır.