Ev Yapımı Süt dilimi Tarifi

nou 3 032

Büyük küçük herkesin severek yediği süt dilimini bu kez evde yaptık...

Malzemeler

2 yumurta.

1 çay bardağı seker

1 çay bardağı süt

yarım çay bardağı sıvı yağ

2 çay bardağı un

yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı kakao

Kreması için

1 paket toz krem şanti

1 su bardağından iki parmak az soğuk süt (Sütü az koyuyoruzki kremamiz daha koyu kıvamlı olsun.)

3 yemek kaşığı seker.

2 yemek kaşığı dolusu tuzsuz labne peyniri.(Almanyadakiler schmand kullanabilir)

Süt dilimi nasıl yapılır?

Yumurtalara sekeri katıp 1 dakika kaşıkla çırpalım.Daha sonra geriye kalan malzemeleride sirasiyla katip karistirdiktan sonra kek hamurumuzu kagit serilmis tepsimize döküp yayalim.Kek hamurumuzun kalinligi yarim santim kalinliginda oluyor.Tepsiyi bir iki defa tezgaha vuralimki icinde hava kabarcigi kalmasin.Sonrada önceden isitilmis 180 derecedeki firinimizda pisirelim Benim kekim 10 dakikada pisti yedinci dakikada ortasinda olusan kabarcigi bir bicakla delerek inmesini sagladim.Kekin kabarmamasi lazim.

Pisen kekimiz tezgahta sogurken üstüne tepsi kagidi örtersek daha iyi olur.

Kremasi icin santi tozumuzu soguk süt ve sekerle cirpip sonra icine labneyide katip karistiralim biraz buzdolabinda bekletelimki kremamiz daha koyu kıvama gelsin.

Soğuyan kekimizi istediğimiz boyutlarda kesip arasina kremasini sürüp servis edebiliriz.

Görünüşü çocukların cok sevdigi hazir bir pastayi andiriyor. Tadınada yeyince siz karar verirsiniz.En azından içinde neler oldugunu bildigimiz ev yapimi bir ürün oldu.

Resimde ayrıca sivi kremada var kullanacaktim fakat fazla yagli olur diye kullanmadım.Isteyen krema tozunu sıvı krema ve 2 kaşık şekerle çırpıp öylede krema hazırlayabilir. Afiyet olsun.