Elmalı Tart Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
125 gr tereyağı (oda ısısında)
1 yumurta
1 yumurta kabuğunun yarısı kadar su
6 yemek kaşığı toz şeker
1 kabartma tozu
1 vanilya
alabildiğince un (ben tam ölçmedim ama yaklaşık 3,5 su bardağına tekabül ediyor)
YAPILIŞI :
Yumurtayla şekeri iyice çırpıyoruz sonra suyu ilave edip tekrar çırpıyoruz sonra tereyağını da ilave edip elimizle şöyle bir karıştırıyoruz daha sonra elenmiş unumuzu ve kabarta tozuyla vanilyayı da ekleyip güzelce yoğuruyoruz hamurumuz ele yapışmayan bir hamur oluyor daha sonra dinlenmesi için hamurumuzu 15-20 dk dolapta dinlendiriyoruz.
Bu arada iç harcını hazırlıyoruz 3 tane güzel elmayı rendeliyoruz elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra içerisine ceviz ve tarçın ilave edip harcımızı hazırlıyoruz dolapta dinlenen hamurumuzu ortadan ikiye bölüyoruz ilk hamurumuzu merdaneyle yardımıyla tart kalıbımızın ölçüsünde açıp hamuru içine yerleştiriyoruz daha sonra iç harcımızı döküyoruz daha sonra kalan hamurumuzu da merdaneyle açıp yaprak şeklindeki kalıplarla kesip başlıyoruz dizmeye bitene kadar bu işlemi tekrarlıyoruz. işlem bitince 175-180C üstü kızarana kadar pişiyoruz turtamız soğuyunca üzerine pudra şekeri döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun. Turtamız bir gün dinlenirse daha güzel ve yumuşak oluyor.