Elmalı Milföy Tartı
- MALZEMELER
- 1 adet rulo katlı hamur
- 2 adet yumurta
- Harcı için:
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- HAZIRLANIŞI
- Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin.
- Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin.
- Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
- Milföy hamurlarını birleştirin. ikiye bölün. merdane yardımıyla un serperek tepsi büyüklüğüne gelene kadar açın. Tepsiyi üzerine kapatıp bıçakla kenarlarından kesin. Hamuru tepsiye yerleştirin.
- Elmalı harcı hamurun üzerine döşeyin. Bir adet elmayı da dilimleyip harcın üzerine döşeyin.
- 220 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.