Elmalı Milföy Tartı

apple-peach-almond-tart

 

  • MALZEMELER
  • 1 adet rulo katlı hamur
  • 2 adet yumurta

  • Harcı için:
  • 4 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • HAZIRLANIŞI
  • Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin.
  • Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin.
  • Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın.
  • Milföy hamurlarını birleştirin. ikiye bölün.  merdane yardımıyla un serperek tepsi büyüklüğüne gelene kadar açın. Tepsiyi üzerine kapatıp bıçakla kenarlarından kesin. Hamuru tepsiye yerleştirin.
  • Elmalı harcı hamurun üzerine döşeyin. Bir adet elmayı da dilimleyip harcın üzerine döşeyin.
  •  220 dereceli fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.