Elmalı Kakaolu Kek

KAKAOLU, TARÇINLI ELMALI KEK TARİFİ

Üzerine çizikler atılan yarım elmaların,kekin üstünde batmadan durduğu keklere imrenip yaptığım bir kek bu. Ama benim kekim o kadar yumuşacıktı ki, elmaları adeta yuttu. Ve gördüğünüz gibi, elmalar kendini diplerde buldu. Diğer elmalı keklerden farklı olarak, kakaolu yaptım. Çok ama çok leziz bir kek oldu. Tarifim şöyle:

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu,1 silme çay kaşığı karbonat
  • Bir paket vanilya
  • 4 adet elma

Elmalı kek nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • Kakao, süt, yağı ekleyip karıştırın.
  • Elma haricindeki kalan malzemeleride ekleyip çırpın ve yağlanmış bir tepsiye malzemeyi dökün.
  • Benim yaptığım şekilde elmalar dibe battığı için, siz elmaları dilimleyip, kekin üzerine dizebilir veya kekin orta kısmına serebilirsiniz.
  • Keki 170 derecelik fırında ,kürdan batırdığınızda kürdan hamur çıkmayıncaya kadar pişirin.
  • Sıcakken kesmeyin ki hamurlaşmasın. Ilıkken servis yapabilirsiniz.