Elmalı Kakaolu Kek
KAKAOLU, TARÇINLI ELMALI KEK TARİFİ
Üzerine çizikler atılan yarım elmaların,kekin üstünde batmadan durduğu keklere imrenip yaptığım bir kek bu. Ama benim kekim o kadar yumuşacıktı ki, elmaları adeta yuttu. Ve gördüğünüz gibi, elmalar kendini diplerde buldu. Diğer elmalı keklerden farklı olarak, kakaolu yaptım. Çok ama çok leziz bir kek oldu. Tarifim şöyle:
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu,1 silme çay kaşığı karbonat
- Bir paket vanilya
- 4 adet elma
Elmalı kek nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Kakao, süt, yağı ekleyip karıştırın.
- Elma haricindeki kalan malzemeleride ekleyip çırpın ve yağlanmış bir tepsiye malzemeyi dökün.
- Benim yaptığım şekilde elmalar dibe battığı için, siz elmaları dilimleyip, kekin üzerine dizebilir veya kekin orta kısmına serebilirsiniz.
- Keki 170 derecelik fırında ,kürdan batırdığınızda kürdan hamur çıkmayıncaya kadar pişirin.
- Sıcakken kesmeyin ki hamurlaşmasın. Ilıkken servis yapabilirsiniz.